اسکولیوز، وضعیتی ست که با انحراف ستون فقرات همراه است که در آن ستون فقرات منحنی بزرگی را از یک طرف به طرف دیگر شبیه به حرف “S” یا حرف “C ” تشکیل می‌دهد. در برخی موارد، ستون فقرات ممکن است پیچ خورده یا چرخیده شود. در موارد شدید اسکولیوز یا انحراف ستوان فقرات، منجر به درد می‌شود و حتی می‌تواند تنفس را دشوار کند. در صورت اسکولیوز شدید، بیمار می‌تواند از بریس‌های ارتوپدی (کمربند طبی) استفاده کنند تا علائم این وضعیت را کاهش دهد. یک کمربند طبی گزینه‌ای عالی برای افراد مبتلا به اسکولیوز است و همچنین برای کسانی که از کمردرد رنج می برند و به کمی پشتیبانی اضافی احتیاج دارند. کاهش درد اسکولیوز به افراد کمک می‌کند تا از لگن، زانوها و سایر مفاصل خود، به طور معمول برای انجام کارهای روزمره استفاده کنند. بدون حمایت و محافظت از  کمر، درد ممکن است با گذشت زمان افزایش یابد و منجر به مشکلات و بیماری‌های دیگری در ارتباط با درد لگن و زانو شود.

در کلینیک سلامت امید، ما فقط استفاده از بریس را به عنوان راه حل درمان اسکولیوز توصیه نمی‌کنیم. ما همچنین به بیماران توصیه می‌کنیم سبک زندگی سالم و نرمالی داشته باشند. علاوه بر درمان‌های اسکولیوز هدفمند، ما به بیماران توصیه می‌کنیم که برای تقویت ماهیچه‌های ضعیف شده و کشش عضلات گرفته‌ شده‌شان، یک سری تمرین‌های خاص اسکولیوز را انجام دهند. روش‌های ما در مورد درمان اسکولیوز، شامل ترکیبی از درمان‌های فیزیوتراپی، کایروپراکتیک با دستگاه‌های تخصصی و فناوری پیشرفته می‌باشند. اسکولیوز و انحراف ستون فقرات نوعی اختلال سه بعدی است که فقط از طریق روش‌های جامع قابل درمان است. بریس و کمربندهای طبی برای اسکولیوز به تنهایی قادر به ارائه درمان جامع و سه بعدی مورد نیاز برای تقویت و اصلاح کمر نیست.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره تلفن‌های 02166015211 – 02166014158  تماس حاصل فرمایید.

مزایای کمربندهای طبی برای درمان اسکولیوز 


مزایای کمربندهای طبی برای درمان اسکولیوز

بریس‌های کمر یا کمربندهای طبی اسکولیوز به دلایل مختلف به‌عنوان گزینه‌ای جایگزین برای جراحی کمر مؤثر هستند. عملکرد این کمربندها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • این کمربندها حرکت را محدود می‌کنند: در درجه اول برای کاهش میزان درد مرتبط با اسکولیوز ، یک کمربند طبی میزان حرکتی را که می‌توانید داشته باشید، محدود می‌کند. این امر باعث تثبیت ستون فقرات شده و موارد تحریکی را که به‌عنوان درد به مغز شما منتقل می‌شوند کاهش می‌دهد.
  • این کمربندها وضعیت قرارگیری بدن را بهبود می‌بخشند: طراحی یک کمربند طبی اسکولیوز به‌گونه‌ای است که دو نقش اساسی را ایفا می‌کند. اولاً، بریس از چهارچوب و حالت بدن شما پشتیبانی می‌کند و دوم اینکه، به طور طبیعی ستون فقرات شما را در موقعیت صحیح هدایت می‌کند.
  • کمربندهای طبی از بدفرمی‌های بدن جلوگیری می‌کنند: در حالی که کمربندهای طبی مشکلات ستون فقرات مانند اسکولیوز را درمان نمی‌کنند، اما می‌توانند کمک‌های ارزشمندی را به فرد کنند که فرقی با درمان ندارد. یک کمربند طبی مناسب، از وخیم‌تر شرایط جلوگیری می‌کند.
  • آن‌ها استرس و فشار را کاهش می‌دهند: این واقعیت که یک کمربند طبی، میزان حرکتی را که می‌توانید با کمر یا ستون فقرات خود داشته باشید محدود خواهد کرد، کمک بسیار خوبی است. این امر از فشار بیش از حد و صدمه دیدن به ستون فقرات جلوگیری می‌کند.

انواع ساپورت‌ها، کمربندها، نوارها یا تقویت کننده‌های موجود برای اسکولیوز 


استفاده از بریس، هر نوعی که باشد، به معنای مدیریت اسکولیوز است. تا به امروز، هیچ کمربندی وجود نداشته که بتواند انحراف ستون فقرات را به طور مؤثر کاهش دهد یا به حالت نرمال برگرداند. اگرچه، تعداد زیادی از اسناد و شواهد وجود دارد که نشان‌دهنده پیشروی این منحنی در افرادی است که از کمربند استفاده کرده‌اند. با بیان این مطلب، بیایید نگاهی به انواع کمربندهای طبی موجود در بازار و توصیه‌های استاندارد در مورد استفاده از آن‌ها کنیم.

امروزه انواع مختلفی از بریس کمربندهای اسکولیوز موجود می‌باشند. بعضی از این کمربندهای طبی را باید به صورت تمام وقت پوشید که روزانه بین 18 تا 23 ساعت باید پوشیده شوند، در حالی که برخی دیگر فقط هنگام خواب برای 8 تا 10 ساعت در شب پوشیده می‌شوند. بعضی از کمربندهای طبی از پلاستیک سفت و سخت ساخته شده‌اند در حالی که برخی دیگر از مواد الاستیک. در اینجا انواع مختلفی از بریس اسکولیوز آورده شده است:

بریس، نوار یا ساپورت بوستون (a.k.a Thoraco-Lumbo-Sacral-Orthosis

کمربند یا نوار بوستون (Boston) رایج‌ترین نوع کمربند طبی برای اسکولیوز است. این کمربند یا ساپورت، 23 ساعت در روز پوشیده می‌شود. این نوع کمربند، به عنوان بند زیر بغل نیز شناخته می‌شود. اجزای پلاستیکی آن‌ها به‌صورت سفارشی ساخته شده است تا بتواند بر روی بدن بیمار بخوبی قرار گیرد. این نوع بریس با اعمال فشار 3 نقطه‌ای بر منحنی ستون فقرات کار می‌کند تا بتواند از پیشرفت آن جلوگیری کند. این بریس ناحیه‌ی پایین کمر را وادار به خمیده شدن می‌کند در حالی که به شکم فشار می‌آورد تا انحنای قسمت پایین کمر خلفی را صاف کند. کمربند TLSO برای منحنی‌های اسکولیوز در بخش‌های قفسه سینه – پایین کمر یا پایین ستون فقرات تجویز می‌شود.

بریس انحراف ستون فقرات چارلستون با سیستم ساپورت 

این نوع کمربند طب فقط در شب پوشیده می‌شود. همچنین به عنوان بریس “نیمه وقت” شناخته می‌شود. مفهوم این طرح این است که بیمار را در موقعیت صاف و اصلاح شده ثابت نگه دارد تا ستون فقرات را بیشتر و شدیدتر بکشد، و یک نیروی اصلاحی قوی‌تری نسبت به کمربندهای سنتی TLSO دارد. این اولین کمربندی اسکولیوز است که به طوری قالب‌گیری شده است که با ستون فقرات بیمار پیش می‌رود در حالی که بیمار به سمت تحدب (برآمدگی) منحنی خم می‌شود.

بندهای SpineCor 

 بندهای spineCor یک کمربند طبی انعطاف‌پذیر است که امکان جابجایی جزئی را فراهم می‌کند و برای تطبیق شدن با بدن در حال رشد کودک قابل تنظیم است. این روش متفاوت از کمربندهای طبی معمولی است که عمدتاً سفت و سخت هستند. معمولاً این کمربند روزانه 20 ساعت پوشیده می‌شود و هنگام خواب نیز باید آن را پوشید. طول کمربند طبی SpineCor به سن کودک بستگی دارد که همیشه حداقل 18 ماه است.

کمربندهای طبی اسکولیوز چه کمکی می‌کنند؟ 


کمربندهای طبی اسکولیوز چه کمکی می‌کنند؟

همان‌طور که در بالا ذکر شد، کمربند طبی اسکولیوز، یک درمان نیست. با این حال، هنگامی که کودکی که دچار این بیماری است آن را می‌پوشد، می‌تواند پیشرفت منحنی را در کودکی که در حال رشد کاهش دهد. میزان موفقیت در این نوع درمان بالا است (50 تا 85 درصد).

در بیماران بزرگ‌تر نوجوانان و بزرگ‌سالان کمربند اسکولیوز می‌تواند نتایج مثبتی داشته باشد. این کمربند می‌تواند از خم شدن و انحراف بیشتر ستون فقرات در بیمارانی که قبلاً رشد خود را کرده‌اند، جلوگیری کند. این کار را با پشتیبانی از کمر و ستون فقرات انجام می‌دهد.

بعلاوه شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد که یک کمربند اسکولیوز می‌تواند به کاهش میزان کمردرد که یک بیمار قبل از جراحی کمر تجربه کرده است کمک کند. این امر تا حدودی با کاهش تحرکاتی  که بریس کمر برای این کار طراحی شده است امکان‌پذیر است.

کمربندهای طبی اسکولیوز از سیستمی استفاده می‌کنند که شامل پدهای داخلی در قاب یا بندها هستند. از این پد گذاری‌ها برای فشار آوردن به هر دو طرف بدن در سطوحی از ستون فقرات استفاده می‌شود که بیشتر توسط انحنای بدن آسیب‌دیده است. با نظارت پزشک بر پیشرفت بیمار، تنظیماتی در کمربندها انجام می‌شود.

آیا کمربندهای اسکولیوز واقعاً کار می‌کنند؟


آیا شنیده‌اید که می‌گویند کارهای خوب اغلب وقت می‌گیرند؟ این مورد می‌تواند برای کمربندهای اسکولیوز نیز صدق می‌کند. بسیاری از بیمارانی که برای اولین بار از آن‌ها استفاده می‌کنند ممکن است نتایج فوری را نبینند زیرا روش کار کمر کمربند طبی  اینگونه نیست. همین اصل اساسی در مورد بریس‌های دندانی (ارتودنسی) نیز صدق می‌کند. دندان‌ها به آرامی به تراز صحیح پیش برده می‌شوند و این کار به زمان نیاز دارد.

کمربند اسکولیوز به آرامی ستون فقرات را به سمت تراز صحیح سوق می‌دهد. یا حداقل از ادامه حرکت ستون فقرات به صورت منحنی جلوگیری می‌کند. به عبارت دیگر، اگر ستون فقرات بیمار، به خاطر استفاده از کمربند طبی بر روی آن، برای مدتی حرکت نکند، بدین معنی است که بریس کار خود را انجام داده است. ستون فقرات نباید با استفاده از بریس موجود، همچنان به انحنای خود ادامه دهد.

در صورت عدم درمان، اسکولیوز می‌تواند به عمل جراحی کمر منجر شود و اگرچه این مرحله‌ی نهایی برای درمان این بیماری است، اما در حالت ایدئال، استفاده از کمربندهای طبی اسکولیوز نیاز به جراحی را در آینده عقب‌تر می‌اندازد. درنهایت اگر اسکولیوز دارید، هدف بلند مدت شما، کند کردن پیشرفت شرایط است تا جایی که نیازی به جراحی کمر ندارید.

آیا یک بریس اسکولیوز برای هر کسی تأثیر خواهد داشت؟ 


موفقیت یک کمربند طبی در معالجه اسکولیوز به فرد بستگی دارد و اینکه میزان انحنای ستون فقرات او تا چه حد است. با این حال، تحقیقات همچنان برای کشف امکاناتی که در سالهای اخیر وجود نداشت، ادامه دارند. در اصل، تأثیر کمربند طبی در یک بیمار مبتلا به اسکولیوز معمولی به دو عامل اصلی کاهش می‌یابد.

  • مدت زمان پوشیدن کمربند طبی: پوشیدن یک کمربند طبی برای ساعات طولانی‌تر نتیجه را به میزان قابل توجهی بهبود می‌بخشد.
  • نوع اسکولیوزی که قرار است درمان شود: موفقیت کمربندهای طبی در هنگامی که برای درمان منحنی‌های پایین کمر پوشیده شوند بیشتر از زمان است که برای منحنی‌های ناحیه قفسه سینه پوشیده می‌شوند.

در مورد میزان ناهنجاری چرخشی ناشی از اسکولیوز، میزان موفقیت استفاده از کمربند طبی به نسبت میزان چرخش ستون فقرات به طور فزاینده‌ای کاهش می‌یابد. به عبارت دیگر، هرچه ناهنجاری چرخشی بیشتر باشد، کمربند طبی در درمان آن شرایط موفق تر خواهد بود.

روش‌های درمان دیگر علاوه بر کمربند طبی برای اسکولیوز 


 از آنجا که افراد بزرگ‌سال معمولاً از کمربند طبی استفاده نمی‌کنند، در کل چهار روش درمانی رایج برای بزرگ‌سالانی که از اسکولیوز رنج می‌برند، استفاده می‌شود. این روش‌های عبارت‌اند از:

  • داروی مسکن: به منظور کاهش تورم ماهیچه ها در طول ستون فقرات، معمولاً داروهای ضدالتهابی تجویز می‌شوند. برای بسیاری از افراد ، این داروها تأثیر خوبی در کنترل درد دارند.
  • ورزش: تمرینات کششی و تمرینات سبک با وزنه، درمان مؤثری برای اسکولیوز هستند. این امر به این دلیل است که می‌توان تمرینات خاصی را برای تقویت و کشش کمر و درنتیجه کاهش درد انجام داد.
  • تزریقات ستون فقرات: اگر اسکولیوز به اعصاب فشار وارد کند و ستون فقرات را فقرات را فشرده کند، فرد معمولاً دچار درد و بی‌حسی می‌شود. تزریق استروئید اغلب برای کاهش فشار ستون فقرات اعمال می‌شود.
  • ماساژ. برای برخی افراد، ماساژ به کاهش درد اسکولیوز کمک می‌کند.
  • درمان کایروپراکتیک: مراجعه به کایروپراکتور که متخصص اسکولیوز است می‌تواند به رفع ناراحتی و درد کمک کند. اگرچه این روش بیماری اسکولیوز را درمان نمی‌کند، اما می‌تواند کیفیت زندگی را برای یک فرد مبتلا به آن بهبود بخشد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
مشاوره رایگان ۹ صبح الی ۸ شب