مراقبت بعد از جراحی اسکولیوز چیست و دوره ی بهبودی چقدر طول می‌کشد؟

۲۵ بهمن ۱۳۹۹
اسکولیوز » مراقبت بعد از جراحی اسکولیوز چیست و دوره ی بهبودی چقدر طول می‌کشد؟
مراقبت بعد از جراحی اسکولیوز چیست و دوره ی بهبودی چقدر طول می‌کشد؟

تاریخ: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹

برای بیماران با انحنای شدید ستون فقرات که به استفاده از بریس پاسخ نمی‌دهند، ممکن است جراحی برای تنظیم مجدد ستون فقرات لازم باشد. در حالی که جراحی اسکولیوز می‌تواند اعتماد به نفس بیمار را تا حد زیادی بهبود بخشد و درد او را کاهش دهد، اما هنوز یک روش اساسی است که زندگی روزمره او را به طور موقت مختل می‌کند. روند بهبودی جراحی اسکولیوز یک‌روند نسبتاً طولانی است – بیماران نمی‌توانند ۳ تا ۶ ماه پس از عمل به فعالیت‌های عادی خود برگردند. و از آنجا که بیشتر بیمارانی که تحت عمل جراحی اسکولیوز قرار می‌گیرند، نوجوانان هستند، والدین اغلب نگران این هستند که این دوره نقاهت چگونه زندگی کودک آن‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. چه مدت آن‌ها خارج از مدرسه خواهند بود؟ چگونه بهبودی با مشارکت آن‌ها در ورزش و سایر فعالیت‌ها تداخل می‌کند؟

مراقبت بعد از جراحی اسکولیوز ممکن است از خود عمل مهم تر باشد. جراح ممکن است شما یا کودک شما را به یک فیزیوتراپیست برای انجام درمان لازم از جمله ورزش، آموزش وضعیت صحیح بدن، استفاده از بریس و سایر موارد دیگر ارجاع می‌دهد.

این مقاله به رایج ترین سوالات بیماران درباره مراقبت بعد از جراحی اسکولیوز می‌پردازد.

مراقبت‌های بعد از جراحی اسکولیوز 


مراقبت‌های بعد از جراحی اسکولیوز

دانستن اینکه در هر مرحله از روند بهبودی چه انتظاری باید داشته باشید، می‌تواند به شما کمک کند تا احساس آرامش بیشتری داشته باشید.

بازیابی آرام با آماده سازی خوب شروع می‌شود 

چند هفته اول در خانه بعد از جراحی اسکولیوز دشوارترین زمان در بهبودی است، اما شما می‌توانید با کمی کار آماده سازی کارها را آسان کنید.

ابتدا تصمیم بگیرید که چه کسی و چه زمانی به بیمار کمک می‌کند. برای منظم نگه داشتن امور برنامه ای ایجاد کنید و آن را با سایر اعضای خانواده، دوستان یا دستیاران مرتبط با مراقبت‌های بعد از جراحی بیمار در میان بگذارید. بیماران بعد از جراحی حداکثر تا ۸ هفته نمی‌توانند خودشان رانندگی کنند، بنابراین برای تنظیم قرار ملاقات‌های بعدی و انجام مشاغل روزمره خود نیز به کمک احتیاج دارند.

برنامه‌ریزی تاریخ بازگشت به مدرسه برای کودکان و نوجوانانی که دچار اسکولیوز وارونه شده‌اند، بسیار مهم است. بیشتر کودکان می‌توانند بین ۳ تا ۶ هفته پس از جراحی به مدرسه برگردند، اما در ابتدا ممکن است میل کنید با نیمه روز شروع کنید.

برای جلوگیری از آسیب دیدگی، کودکان نباید کوله‌پشتی سنگین را بر روی شانه‌های خود حمل کنند. به جای آن، انتخاب کوله‌پشتی سبکتر را در نظر بگیرید. والدین همچنین باید با معلمان و کارکنان مدرسه درباره مواردی مانند زمان‌های تعویض کلاس، دسترسی به آسانسور و تنظیمات خاصی که ممکن است نیاز داشته باشد، صحبت کنند.

اقدامات احتیاطی اساسی را انجام دهید: از “خم شدن، بلند کردن و پیچاندن” کمر خودداری کنید

وقتی پزشک به شما می‌گوید پس از جراحی اسکولیوز از خم شدن، بلند کردن و پیچ خوردن خودداری کنید، این‌ها به معنی بیکن، کاهو و گوجه فرنگی نیستند – به معنی خم شدن، بلند کردن و پیچ خوردن ممنوع است.

این کار ممکن است در ابتدا رعایت یک قانون آسان به نظر برسد، اما ما این سه کار را بدون اینکه مدام فکر کنیم انجام می‌دهیم. باید مراقب باشید تا از انجام فعالیت‌ها و حرکات زیر در طول دوره نقاهت خودداری کنید تا زمانی که پزشک به شما توضیح کامل دهد.

  • خم شدن: شما قادر خواهید بود تا از زانو خم شوید تا یک کابینت پایین باز کنید یا چیزی را از میز قهوه بردارید، اما برای برداشتن وسایل از زمین نباید پشت خود را خم کنید. از شخص دیگری بخواهید به شما کمک کند یا از یک ابزار برداشتن اشیا بلند استفاده کند.
  • بلند کردن اجسام: طی ۲ هفته اول پس از جراحی، از بلند کردن هر چیزی بالاتر از ۵ پوند (یا هر وزنی که پزشک توصیه می‌کند) خودداری کنید. که شامل وسایل معمول خانگی مانند یک سبد لباسشویی پر از لباس، جاروبرقی یا حتی یک گالن شیر است.
  • پیچاندن: ممکن است فکر نکنید که ستون فقرات خود را خیلی مرتب می‌پیچانید، اما احتمالاً این کار را هر روز صبح که از رختخواب بلند می‌شوید، انجام می‌دهید. برای جلوگیری از پیچ خوردن و صدمه دیدن ستون فقرات، در عوض “چرخش و ورود” به داخل و خارج از رختخواب تمرین کنید.

جدول زمانی بهبودی بعد از جراحی اسکولیوز 


 بهبودی بعد از جراحی اسکولیوز

روند بهبودی هر بیمار متفاوت است، بنابراین این جدول زمانی را با یک دانه نمک دنبال کنید و به دکتر خود گوش دهید – آن‌ها بهترین ایده را در مورد انتظارات شما در هفته‌ها و ماه‌های بعد از جراحی به شما ارائه می‌دهند.

۷ روز اول بعد از جراحی 

اگر عارضه ای وجود نداشته باشد، بیشتر بیماران جراحی اسکولیوز می‌توانند انتظار داشته باشند که ۳ تا ۷ روز پس از جراحی از بیمارستان مرخص شوند.

در طی چند روز اول، بیماران به استراحت زیادی نیاز خواهند داشت. در اولین روز پس از جراحی، پزشک ممکن است شما را مجبور کند که بایستید و در مسافت‌های کوتاه با کمک راه بروید. در پایان هفته اول، شما می‌توانید برخی از کارهای کوچک روزانه را که نیازی به خم شدن یا بلند کردن ندارند، مانند مسواک زدن انجام دهید.

در روز ترخیص، پزشک دستورالعمل‌هایی را برای مراقبت در منزل ارائه می‌دهد، از جمله اینکه چه داروهایی را باید بخورید و چه تمریناتی را باید انجام دهید. به یاد داشته باشید، شما قادر نخواهید بود خود را به خانه برسانید، بنابراین مطمئن شوید که شخصی را برای انتقال شما از بیمارستان تنظیم کرده اید.

۱ تا ۲ هفته بعد از جراحی

همان طور که در طی ۲ هفته اول بهبود جراحی اسکولیوز قدرت خود را بازیابی می‌کنید، داشتن دوستان و اعضای خانواده در اطراف شما برای انجام کارهای روزمره مانند نظافت، پخت و پز و خرید مواد غذایی به شما کمک می‌کند.

در حالی که آن‌ها به شما کمک می‌کنند، شما در این مرحله از روند بهبودی مشغول مراقبت از زخم خواهید بود. برای جلوگیری از عفونت، باید ناحیه مورد نظر را خشک و تمیز نگه دارید.

ممکن است شروع به استفاده از کرم‌های ضد زخم در اسرع وقت وسوسه انگیز باشد، اما بهتر است تا زمان بهبود کامل زخم بریدگی، از استفاده از هرگونه کرم یا لوسیون خودداری کنید. دستورالعمل‌های مراقبت از زخم پزشک خود را دنبال کنید و در صورت تردید، قبل از استفاده از راه حل های موضعی دیگر، سوال کنید.

۳ تا ۴ هفته بعد از جراحی 

بیماران به طور معمول احساس انرژی بیشتری می‌کنند. بزرگسالان ممکن است شروع به بازگشت به کار خود کنند، و کودکان و نوجوانان ممکن است چراغ سبز خود را برای بازگشت به مدرسه از دکتر خود دریافت کنند. پزشک شما تا این مرحله در دوره نقاهت احتمالاً تمام داروهای مسکن را برای شما تجویز می‌کند.

اگرچه ممکن است احساس بهتری داشته باشید، اما باید مراقب محدودیت‌های خود باشید. ورزش سبک، مانند پیاده روی، به آرامی شروع می‌شود، اما شما هنوز قادر به دویدن، پریدن یا بلند کردن اجسام سنگین نیستید.

۶ تا ۱۲ هفته بعد از جراحی

حدود ۶ هفته پس از عمل، برای تعیین وقت آمادگی برای انجام فعالیت‌های شدیدتر، به پزشک خود مراجعه می‌کنید.

در ۱۲ هفته، پزشک شما می‌خواهد برای بررسی روند پیشرفت شما، یک عکس اشعه ایکس بگیرد. اگر همه چیز خوب است، باید بتوانید (تقریباً) به تمام فعالیت‌های عادی و روزمره خود برگردید.

تنها مواردی که ممکن است پزشک شما غیرمجاز در نظر بگیرد، ورزش‌هایی است که به انعطاف پذیری زیاد ستون فقرات نیاز دارند، مانند ژیمناستیک یا بولینگ، یا فعالیت‌هایی که می‌توانند به ستون فقرات شما آسیب برسانند، مانند سوار شدن به اتومبیل یا ورزش‌های تماسی.

۶ ماه تا ۱۲ ماه بعد از جراحی

پس از بررسی نهایی بهبودی با جراح ارتوپدی، بسیاری از بیماران می‌توانند همه فعالیت‌ها (از جمله ورزش‌های تماسی) را از ۶ تا ۱۲ ماه پس از عمل از سر بگیرند.

به یاد داشته باشید، این توصیه‌ها توسط پزشکان به صورت موردی ارائه می‌شود. تصور نکنید فقط به دلیل اینکه بیش از ۶ ماه از عمل جراحی اسکولیوز گذشته است می‌توانید هر کاری که می‌خواهید انجام دهید. همیشه قبل از شروع یا از سرگیری ورزش‌های تماسی و سایر فعالیت‌های شدیدتر مانند صخره نوردی یا بانجی جامپینگ با پزشک خود مشورت کنید.

به بدن خود (و پزشک خود) گوش دهید 

بدن همه متفاوت است، بنابراین هیچ دو داستان بهبودی یکسان نیستند. در حالی که ناراحتی و سفتی قسمت طبیعی روند بهبودی است، اما افزایش درد نشانه این است که باید سرعت خود را کم کنید و آن را آرام کنید.

شما بدن خود را بهتر می‌شناسید، پس به آن گوش دهید. در صورت نیاز کمک بخواهید و اگر به نظر نمی‌رسد کارآمد بوده، با جراح ارتوپدی خود تماس بگیرید. برای والدین دارای فرزندان در معرض جراحی اسکولیوز، دانستن اینکه چه چیزی انتظار می‌رود و برنامه ریزی پیش رو به کاهش اضطراب در مورد عمل کمک می‌کند. قبل و بعد از جراحی به اندازه نیاز از جراح ارتوپدی خود سوال کنید – لیستی از سوالات را چاپ کنید و اگر به شما کمک می‌کند با خود ببرید. هرچه اطلاعات شما بیشتر باشد، اطمینان بیشتری نسبت به جراح خود خواهید داشت و از نتیجه نهایی رضایت بیشتری خواهید داشت.

اگر هنوز در مورد بهبودی جراحی اسکولیوز در بزرگسالان یا کودکان سوالات بی پاسخی دارید، با متخصص ستون فقرات دارای مجوز بورد در کلینیک تخصصی امید تماس بگیرید. جراحی تنها گزینه درمانی در دسترس نیست – اگر علائم قابل مشاهده اسکولیوز را در خود یا فرزند خود مشاهده کرده اید، تیم مراقبت از ستون فقرات می‌تواند شدت انحنای کمر را ارزیابی کرده و بهترین روش درمانی را توصیه کند.

فهرست مطالب