اوزون (O3) گازی است که از سه اتم اکسیژن ساخته شده است. شما از قبل میدانستید که برای زندگی به اکسیژن نیاز دارید، بنابراین احتمالاً جای تعجب نیست که اکسیژن اضافی میتواند مفید باشد. این روش درمانی نوآورانه قدرت این را دارد که در سلامتی شما تحول ایجاد کند. محققان امروزه هنوز در حال یافتن کاربردهای جدید اوزون درمانی هستند. اوزون درمانی به عنوان درمانی برای ترمیم زخم در افراد دیابتی، آرتروز زانو، فتق دیسک و غیره مورد مطالعه قرار گرفته است. اوزون درمانی میتواند به روشهای مختلفی انجام شود. روش معمول، اوزون درمانی وریدی است. بعد از قرار دادن IV، پزشک مقدار کمی از خون شما را گرفته و اوزون را به آن وارد میکند. سپس پزشک هپارین را برای جلوگیری از لخته شدن اضافه کرده و از طریق اشعه ماورا UV بنفش عبور میدهد تا میکروبها را از بین ببرد.
برای موثر بودن درمان، مراقبتهای بعد از اوزون تراپی نیز باید در نظر گرفته شود. در ادامهی مقاله میتوانید دربارهی مراقبت و دستورالعملهای پزشک پس از اوزون تراپی اطلاعات کافی و مناسب بهدست آورید.
اوزون درمانی رای هر بیمار تجویز نمیشود اما متخصصین در زمینهی درمان بیماریهای مفصلی مرتباً از آن استفاده می کنند زیرا میتواند مزایای زیادی برای بدن و درمان آسیب داشته باشد.. اگر درباره این روش درمانی، نحوه عملکرد و چگونگی کمک به وضعیت خود کنجکاو هستید، از متخصصین کلینیک امید در این باره سوال کنید. ما طیف گسترده ای از بیماران را با استفاده از اوزون درمانی انجام میدهیم، از افرادی که به دنبال تسکین در شرایط خاص هستند تا افراد سالم که به دنبال بهبود سیستم ایمنی بدن، عملکرد شناختی و سطح انرژی هستند. در بسیاری از موارد، اوزون درمانی یک روش عالی برای سلامتی شما است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اوزون درمانی، و یا رزرو نوبت در این کلینیک با شماره تلفنهای ۰۲۱۶۶۰۱۵۲۱۷ – ۰۲۱۶۶۰۱۴۱۵۸ تماس حاصل فرمایید.
اوزون چگونه کار میکند
چگونگی عملکرد اوزون در مفاصل چیست؟ برای درک این موضوع، باید به ریشه مشکلات مزمن اسکلتی-عضلانی مانند درد مفصل پی ببریم. این مشکلات اصلی آن استرس اکسیداتیو و التهاب است. استرس و التهاب باعث تخریب بافتهایی مانند غضروف و استخوان میشوند که علائم درد را تشدید میکنند. اوزون به دلیل توانایی نفوذ و جذب سریع در بافت، بسیار موثر است. هنگامی که اوزون به بدن تزریق میشود، آنتیاکسیدانها در ناحیه تزریق فعال میشوند و باعث بهبود سریع و بازسازی بافت میشوند. علاوه بر این، این پاسخ منجر به تولید مواد ضد التهاب در بدن میشود و در نتیجه باعث کاهش درد میشود. این تنها بخشی از مزایای این روش است. در مورد بافتهای آسیب دیده مانند دیسک فروپاشیده، اوزون اکسیداسیون بافت را که شدیداً آسیب دیده است، ایجاد میکند که باعث تسکین فشار عصبی و کاهش درد کمر میشود. از طرفی، در مطالعات مختلف، اثربخشی اوزون در کاهش درد، بهبود تحرک و کند شدن پیشرفت بیماری در مشکلات اسکلتی-عضلانی مانند آرتروز مشاهده شده است.
بهطور کلی مزیتهای اوزون تراپی شامل موارد زیر نیز میباشد:
- باکتریها و ویروسهای مضر را از بین میبرد
- باعث بهبودی سریعتر پشتیبانی کنید
- سیستم ایمنی بدن خود را تقویت میکند
- سطح انرژی را بهبود میبخشید
- اثرات ضد پیری را درمان میکند
- عملکرد مغز را بهبود میبخشید
- التهاب و درد پس از آسیب را به حداقل میرساند
- در امتحان کردن درمان بدون جراحی قبل از تصمیم به عمل نقش بسزایی دارد
- پس از موفقیت آمیز نبود عمل جراحی برای بسیاری از بیماریها استفاده میشود
- باعث افزایش و بهبود جریان خون میشود
کاربرد اوزون تراپی
این ترکیب از مزایا به این معنی است که کاربردهای درمانی بسیاری برای بیماری های مختلف وجود دارد و باعث می شود در زمینه های مختلف پزشکی مفید باشد. بسیاری از کاربردهای اوزون تراپی توسط متخصصین ارتوپد، فیزیوتراپیستها و یا متخصصین طب فیزیکی عبارتند از:
- زخم، سوختگی و مشکلات بهبودی (پای دیابتی).
- فتق دیسک و یا بیماریهای مربوط به دیسک
- آرتروز
- آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی)
- سردردهای عروقی
- اسکلروز مغزی
- پارکینسون
- فیبرومیالژیا
- دردهای مفصلی (درد لگن، زانو درد، درد کمر و گردن )
- آسیبهای شانه
- صدمات ورزشی
راههای اوزونتراپی
روشهای اوزون درمانی سریع، کارآمد و مقرون به صرفه هستند و شامل چندین جلسه میباشند که بسته به شرایط تحت درمان، از نظر کمی و مدت زمان متفاوت هستند. این برنامههای درمانی بسیار ایمن هستند، زیرا عملا هیچ عارضهای ندارند.
مخلوط گاز اکسیژن اوزون را میتوان به روش های مختلفی استفاده کرد:
- از طریق استفاده از زنگ شیشه ای یا کیسه پلاستیکی، با توجه به قسمت تحت درمان بدن (پا، دست و غیره).
- تزریقات موضعی به صورت زیر جلدی یا عضلانی.
- از طریق انتقال خودکار خون که شامل استخراج خون، مخلوط کردن آن با اکسیژن اوزون و تزریق دوباره آن به جریان خون بدون برداشتن سوزن است.
- از طریق انسداد مقعدی، که با استفاده مستقیم از گاز از طریق یک لوله نازک مانند یک انما انجام میشود.
- از طریق کرمها و پمادها به صورت روغنهای اوزوندار.
جلسات لازم برای درمان
پاسخ به درمان در هر فرد متفاوت است و به توانایی بهبودی فرد، سطح آسیب و مراقبتهای بعد از اوزون تراپی بستگی دارد. برخی از افراد ممکن است فقط به یک تا دو جلسه درمانی نیاز داشته باشند، در حالی که دیگران ممکن است به شش یا هفت جلسه نیاز داشته باشند.
به محض شروع درمان، پزشک میتواند نحوه پاسخ شما را تجزیه و تحلیل کند و سپس میتواند تخمین دقیقی از انتظارات شما از درمانهای بعدی به شما بدهد.
روند تزریق هر ۱-۲ هفته تکرار میشود تا زمانی که حداکثر بهبودی حاصل شود. اوزون درمانی معمولاً به از بین رفتن کامل علائم، حتی در شرایط درد شدید سالها وجود داشته، منجر میشود. و شگفت انگیزترین چیز در مورد آن این است که نتایج معمولاً حاکی از تسکین دائمی درد است.
عوارض جانبی
تجربه عوارض جانبی پس از تزریق اوزون بسیار نادر است. اوزون درمانی چندین دهه است که با خیال راحت مورد استفاده قرار گرفته است. از نظر تخصصی، اوزون درمانی بسیار ایمنتر از بسیاری از گزینههای دیگر برای تسکین درد است که اغلب در طب رایج استفاده میشود. اما مراقبتهای بعد از اوزون تراپی را فراموش نکنید.
با این وجود اینکه در هر روشی خطراتی وجود دارد، اما شایعترین عوارضی که پزشکان مشاهده کردهاند کبودی یا حساسیت خفیف در اطراف محل تزریق است. با این حال، این مشکل معمولاً با کیسههای یخ و ضد التهابهای طبیعی قابل اصلاح است. سوزنهای مورد استفاده در درمان تزریق اوزون بسیار کوچک هستند و به طور معمول برای اکثر بیماران مشکلی ایجاد نمیکنند.
مراقبت بعد از اوزون تراپی
برای بهبودی سریعتر، از مراقبتهای پس از اوزون تراپی غافل نشوید. چندین مورد آنها شامل این موارد میباشد:
- پس از اوزون تراپی بدن به هیدراته شدن مجدد نیاز دارد. بنابراین نوشیدن آب در طول روز به بهبودی سریعتر بیمار کمک زیادی میکند.
- از مواد معدنی و ویتامینهای مغذی غافل نشوید. دراین باره از پزشک خود دربارهی رژیم غذایی مناسب سوال کنید.
- دوش آب گرم یا ولرم برای تمیز کردن مواد چسبنده بر پوست پس از درمان نیاز است.
- از انجام ورزشهای سنگین حدالامکان ۳ تا ۷ روز خودداری کنید و یا اجسام سنگین بلند نکنید
- اگر پس از اوزون تراپی دچار التهاب و ورم در ناحیهی تزریق شدهاید از پدهای گرم و سپس کمپرسهای سرد استفاده کنید.
- در صورت داشتن درد از مصرف خودسرانه دارو خودداری کنید. از پزشک خود دربارهی نوع دارو سوال کنید. شاید هر قرصی برای کاهش درد شما مناسب نباشد.