اولین قدم در تعیین اینکه آیا کودک شما به کفشهای طبی نیاز دارد یا نه، در نظر گرفتن سن آنها است. قبل از ۶ سالگی، کف پای کودکان به طور معمول صاف است زیرا عضلات پاهای آنها هنوز در حال رشد هستند. بعد از ۶ سالگی، پاهای کودک ، عضلات و استخوانهایی دارند که حرکات آنها را کنترل می کنند و قوس پای آنها باید نسبتا به وضعیت نرمال رسیده باشد. بنابراین برای پیشگیری از مشکلات پا در کودکی، در صورت هر گونه علائم درد و یا ناراحتی در پای کودک خود، او را برای تشخیص به یک ارتوپد و یا متخصص ببرید. موارد زیادی وجود دارد که کودک شما ممکن است به کفش طبی نیاز داشته باشد. کفش های طبی می توانند رشد و نمو صحیح وضعیت بدن کودک را تقویت کنند ، به او در تحرک ، راحتی و کاهش درد پا کمک کنند و در نهایت کودک را برای شادتر و سالم تر شدن حمایت میکنند. غالباً یک کفش طبی برای کمک به کودک و ایجاد تغییر در راه رفتن لازم است. به عنوان مثال، اگر کودک انگشتان پا را بیش از حد فشار دهد ، کفش طبی میتواند احساس ناراحتی را که هنگام راه رفتن از فشار اضافه شده ایجاد میشود، برطرف کند. کفشهای طبی کودکان امروزه در بسیار جالب و شیک به نظر میرسند.
با اطمینان از انتخاب کفش مناسب برای کودک میتوان از بسیاری از مشکلات پا قبل از درمان جلوگیری کرد. کفش کودکان باید دارای ویژگیهایی از جمله حمایت کننده قوس پا، خوش ساخت و مناسب برای هر نوع ورزش یا فعالیتی باشد که فرزند شما در آن شرکت میکند. در صورت نیاز کودک به کفشهای طبی، متخصصین کلینیک امید میتوانند با طراحی و ساخت یک کفش مناسب به درمان مشکلات پای کودک شما (صافی کف پا، بد شکلی پا،عدم تعادل در راه رفتن و …) کمک کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر دربارهی نوع مناسب و سفارش کفش طبی کودکان و یا رزرو نوبت در این مرکز با شماره تلفنهای ۶۶۰۱۵۲۱۱ - ۶۶۰۱۵۲۱۷ - ۶۶۰۱۴۱۵۸ تماس حاصل فرمایید.
ویژگیهای کفش طبی کودکان
کفشهای طبی برای کودکان بهطور کاملاً سفارشی و متناسب با اندازه پای آنها ساخته و تنظیم میشوند. عملکرد اصلی این کفشها بر اساس تراز کردن پا و مچ پای کودک است. این عمل با تصحیح الگوی راه رفتن کودک و تبدیل آن به الگویی “معمولی” و کارآمدتر، منجر به کاهش درد و خطر آسیب دیدگی بلندمدت خواهد شد. استفاده از کفیهای طبی همراه با کفشهای طبی میتواند فشار وارده بر پاشنه و قوس پا (بخش پشتی از انگشتان پا) را با توزیع یکنواخت وزن در کف پا کاهش دهد. این اقدام به طور معمول منجر به آرامش مناطق دردناک پا میشود. همچنین، کفیهای طبی با ارائه پشتیبانی مناسب برای قوس کف، فشارهای وارده بر زانوها، باسن و کمر را کاهش میدهند و در عین حال بهبود ترازشی پایین پا و ساق پا را فراهم میکنند.
کفش طبی کودکان برای چه افرادی مناسب است؟
مشکلات پا و مچ پا فقط به بزرگسالان محدود نمیشود. کودکان میتوانند هنگام رشد مشکلات مختلف پا و مچ پا را تجربه کنند. مهم است که بدانید چه زمانی باید از مشاوره متخصص پزشک استفاده کنید تا کودک شما در آینده از مشکلات اندام تحتانی جلوگیری کند. در اینجا برخی از موضوعات رایجتری که کودکان با آن مواجه میشوند و توصیهی پزشک برای انها کفش طبی است، آورده شده است.
صافی کف پا و کم بودن قوس کف پا
برخی از کودکان کف پاهایشان به طور مادرزادی صاف است. در بعضی از این کودکان، طی روند رشد به تدریج قوس کف پا طبیعیتر میشود. متأسفانه ، صافی کف پا در بسیاری از مشکلات دردناک پا نقش دارد از جمله تاندونیت آشیل و مشکلات مربوط به فاسیای کف پا. اگر کف پای کودکتان صاف است و پا درد ، درد ساق پا یا کمردرد دارد، لازم است توسط یک پزشک ارزیابی شود. بسیاری از انواع صافی کف پا باعث میشوند فشار فوق العاده زیادی به مفاصل پا ، مچ پاها و پاها وارد شود. این مساله اغلب بعدها در زندگی فرد منجر به مشکلات مفصلی میشود.
برای دردهای مرتبط با صافی کف پا در کودکان ، گزینههای درمانی ساده و بسیاری وجود دارد، از جمله: تغییر نوع کفش (استفاده از کفشهای طبی) ، انجام برخی حرکات کششی و استفاده از کفی کفش طبی سفارشی ( نه کفیهای آماده موجود در بازار).
درد پاشنه پا
پاشنه پا یکی از نواحی است که در میان کودکان اغلب دچار درد میشود. یکی از دلایل شایعتر درد پاشنه پا مربوط به التهاب صفحه رشد در استخوان پاشنه است. این امر اغلب هنگامی اتفاق میافتد که کودکان به سرعت رشد میکنند. این مساله اگرچه ممکن است در خیلی از استخوانها اتفاق بیفتد ، اما درد و التهاب صفحه رشد اغلب در پاشنه پا بروز میکند. التهاب صفحه رشد با عنوان “بیماری سِوِر”( Sever) شناخته میشود. اگرچه این وضعیت موقتی است و اثرات طولانی مدتی ایجاد نمیکند ، اما درد ناشی از آن اغلب در تواناییهای کودک برای فعالیت کامل و ورزش کردن اختلال ایجاد میکند. علائم معمولاً با انجام حرکات کششی ، استفاده از کفی مخصوص پاشنه یا کفشهای طبی مخصوص کودکان کنترل شده یا از بین میروند. گاهی اوقات برای آرام کردن درد لازم است کودک مدتی ورزش کردن را کنار گذاشته و یا حتی به کمک بریس تا حدودی پا را بی حرکت کنند.
از دیگر دلایل درد پاشنه پا در کودکان میتوان به التهاب فاسیای کف پا ، التهاب تاندون آشیل و شکستگیهای فشاری اشاره کرد. اگر کودکتان درد پاشنه پا دارد لطفاً به پزشک مراجعه کنید.
چرخش پاها به سمت داخل یا به سمت خارج
هنگامی که کودک برای اولین بار شروع به راه رفتن میکند ، ممکن است متوجه شوید که در زمان راه رفتن پنجه پاهای خود را به سمت داخل (انگشت کبوتری) یا به سمت خارج میچرخاند. در بیشتر موارد ، این حالات به مرور زمان و بدون هیچ درمانی برطرف میشوند. با این حال ، برخی از مشکلات زمینهای که باعث میشوند کودک در هنگام راه رفتن پنجه پایش را رو به سمت داخل یا خارج بچرخاند ، نیاز به درمان دارند. ممکن است لازم باشد کودک کفش طبی بپوشد ، یا بسته به شدت بیماری برایش آتل یا بریس تجویز بشود که در هنگام شب آن را ببند. اگر متوجه شدید کودکتان پنجه پاهایش را رو به داخل یا خارج میچرخاند ، لطفاً به پزشک مراجعه کنید تا پزشک علت زمینهای این مشکل را تشخیص داده و در صورت لزوم درمان مناسب را تجویز کند.
نکاتی برای اطمینان از سلامت پای کودکان
طبیعی است که والدین هنگام بزرگ شدن نگران سلامتی فرزندان خود باشند. این احتمال وجود دارد که متوجه شوید کودک شما برخی از مشکلات پا یا هرگونه تغییر شکل را دارد. اگرچه بسیاری از این شرایط بدون کمک با رشد کودک به راحتی اصلاح میشوند ، اما رعایت آنها در کل این دوره برای شما ضروری است. در مراحل رشد پا و عضلات کودک، موارد زیر را در نظر بگیرید:
- در دورانی که کودکان نوپا هنوز در حال یادگیری راه رفتن هستند ، اجازه بدهید پابرهنه راه بروند یا فقط جوراب به پا داشته باشند. کفشها مانع رشد پاها و انگشتان میشوند.
- همیشه مطمئن شوید که اندازه کفش کودکتان برایش مناسب است. پاهای کودکان فوق العاده سریع رشد میکنند ، بنابراین لازم است کفشهایشان را مرتباً بررسی کنید.
- کفشهایی انتخاب کنید که کمی بزرگتر از پای کودک باشند تا جا برای رشد پای کودک را داشته باشند.
- اگر کودکتان به ورزش علاقمند است ، مطمئن شوید که حتما قبل از فعالیت بدنی بدنش را گرم و بعد از آن بدنش را سرد میکند.
- کودکان را به انجام حرکات کششی و تمریناتی تقویت عضلات ساق پا تشویق کنید.