مرکز اسکن کف پا در غرب تهران: قیمت، تفسیر

۶ مهر ۱۳۹۹
مقالات » مرکز اسکن کف پا در غرب تهران: قیمت، تفسیر
مرکز اسکن کف پا در غرب تهران: قیمت، تفسیر

تاریخ: ۶ مهر ۱۳۹۹

وقتی به مراقبت از پا می‌پردازیم، بسیاری از مردم علائم زودرس و هشداردهنده درد و آسیب را نادیده می‌گیرند. پاها بخشی حیاتی از عملکرد روزانه ما هستند، اما تا زمانی که مشکلی ایجاد نشود، اغلب از بهینه‌سازی سلامت و راحتی پای خود غفلت می‌کنیم. آیا واقعاً چه چیزهایی باید درباره پاهای خود بدانیم و فهمیده باشیم؟ برای به دست آوردن بیشترین اطلاعات در مورد شکل، اندازه، فشار و حرکت پا، توصیه می‌شود حداقل یک بار در سال پاها را اسکن کنید. اسکن کف پا همه جزئیاتی را که می‌خواهید درباره میزان قوس، نقاط فشار، اندازه و حتی نوع راه رفتن بدانید، ثبت می‌کند. پاها پایه و اساس سلامت کل بدن ما هستند، بنابراین در صورت وجود هرگونه علائم درد، آن را نادیده نگیرید. اسکن کف پا با بررسی دقیق آناتومی پا، به عنوان راهی برای شناسایی دلیل درد عمل می‌کند و سپس پزشک می‌تواند با استفاده از این تصاویر، درمان مناسبی را تجویز کند. برای یک متخصص، شناخت و فهم عملکرد استخوان‌ها و مفاصل پا در حالت ایستاده و راه رفتن بسیار مهم است. به این منظور، عکسبرداری یا اسکن کف پا باید انجام شود. در گذشته، تنها فناوری تصویربرداری مورد استفاده برای این منظور، اشعه ایکس بود که اطلاعات دوبعدی ارائه می‌کرد. اما اسکن‌های جدید کف پا برای اولین بار تصاویر سه بعدی از استخوان‌ها، مفاصل و مچ پا را نشان می‌دهند. در کلینیک سلامت امید، که تجربه‌ی بیست ساله در زمینه تشخیص و درمان انواع مشکلات پا دارد، از اسکن کف پا برای ساخت کفی‌های طبی استفاده می‌کنند.

مزایای اسکن کف پا


مزایای اسکن کف پا

موارد زیر از مزیت‌ های استفاده از دستگاه اسکن کف پا می‌باشد:

  • تمام شرایط موثر بر پا و مچ پا، استخوان‌ها و مفاصل را نشان می‌دهد.
  • ورم مفاصل و شکستگی‌ها را برجسته می‌کند.
  • همچنین وضعیت قرار گیری پا را برای ارزیابی درد از تاندون‌ ها و سایر بافت‌ های پا مشخص می‌کند.
  • مدت زمان انجام اسکن کف پا کوتاه است به طوری که کمتر از یک دقیقه طول می‌کشد.
  • روشی کاملا ایمن و بدون خطر برای بیمار است.

کاربرد اسکن کف پا


کاربرد اسکن کف پا

اسکن کف پا برای ساخت کفی طبی در صورت داشتن شرایط زیر برای بیمار انجام می‌شود:

  • تشخیص و درمان ورم پا: علت ورم پا می‌تواند داشتن اضافه وزن، کم کاری تیروئید، آرتریت روماتوئید، واریس، مصرف برخی از داروها، موقعیت شغلی و بسیاری از فاکتورهای دیگر باشد که در تمامی این موارد آرتروزهای طبی در کاهش درد ورم پا هنگام راه رفتن موثر است.
  • تاندینوپاتی خلفی: این عارضه استخوان‌های ساق پا و داخل قوزک را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در صورت آسیب منجر به احساس درد در انجام فعالیت های عادی می‌شود.
  • تاندینیت آشیل: این تاندون به عنوان بزرگ‌ترین تاندون بدن، عضلات پشت ساق پا را به استخوان پاشنه متصل می‌کند. در صورت آسیب تاندینیت آشیل ساق پا دچار التهاب شده و بیمار درد شدید در راه رفتن دارد تا روند بهبودی کامل، ارتزهای طبی به بیمار کمک می‌کند.
  • درد جلوی پا (نوروم + بورسیت): این عارضه معمولا به علت بالا بودن میزان فعالیت، تحرک زیاد، قوس بیش از حد پا و یا کفش نامناسب فرد را درگیر می‌کند. با اسکن کف پا، می‌توان علت درد جلوی پا را تشخیص داده و نوع مناسب آرتروز را برای بیمار آماده کرد.
  • صافی کف پا: عدم قوس کافی در کف پا، کف پای صاف نام دارد. این مشکل، معمولا مادرزادی می‌باشد. افراد کف پای صاف برای جلوگیری از علائمی چون کمردرد و درد یا ناراحتی در راه رفتن باید از کفش و کفی مناسب استفاده کنند.
  • در مواردی چون قوس‌های شدید پا، درد مچ پا، زانو درد ،درد لگن و کمر درد برای بیمار کفی طبی تجویز می‌شود. که باز هم در این موارد برای بررسی آناتومی و نوع مناسب ارتز، انجام اسکن کف پا ضروری است.
  • همچنین، افرادی که پاهای پرانتزی یا زانوی ضربدری دارند، ممکن است دچار مشکلات پا شوند.

نحوه اسکن سه بعدی کف پا


نحوه اسکن سه بعدی کف پا

اسکن کف پا روشی جدید است که با استفاده از پیشرفته‌ترین فناوری، مشکلات پا را به روشی ساده و سریع تعیین می‌کند. لازم نیست نگران خود فرآیند اسکن باشید، زیرا کاملاً بدون درد است. تمام آنچه برای تکمیل اسکن لازم است این است که از طریق یک صفحه فشار عبور کنید. این صفحه با استفاده از هزاران حسگر کوچک که در صفحه تعبیه شده است، می‌تواند توزیع فشار در پای شما را در طول زمان مشخص شده، جذب کند. با اندازه گیری فاکتورهای مختلف، صفحه‌ کامپیوتری اسکن کف پا، می‌تواند نمایشی دو و سه بعدی از فشار زیر پای شما را ارائه دهد. این امر به شما و متخصصان این امکان را می‌دهد که در کجا فشار بیش از حد یا کم‌تری دارید.

پس از اتمام مراحل اسکن، اطلاعات جمع آوری شده توسط اسکن پا، در یک گزارش خلاصه می‌شود. این اطلاعات به متخصصان این امکان را می‌دهد تا تشخیص دهند شما برای مقابله با علائمی که از آن رنج می‌برید، به درمان آرتروز یا کایروپراکتیک نیاز دارید. وقتی تصمیم گرفته شود که شما واقعاً از درمان آرتروز برای کمک به حل مشکلات پای خود بهره مند می‌شوید، اطلاعات جمع آوری شده در گزارش به آزمایشگاه ارسال می‌شود. در این آزمایشگاه‌، از نتایج اسکن برای تولید ارتوکس‌های (کفی‌های مخصوص طراحی شده برای بهبود راه رفتن و بیومکانیک) سفارشی شما استفاده می‌شود.

تفسیر و تحلیل نتایج اسکن کف پا


اسکن کف پا گزارش کاملی از شاخص پرونیشن پا (چرخش مچ پا)، ارزیابی قوس و انحنای کف پا و همچنین ارزیابی وضعیت کلی بدن ارائه می دهد.

شاخص پرونیشن یا چرخش مچ پا

شاخص پرونیشن یا چرخش مچ پا

در اسکن ۳ بعدی به کمک فناوری لیزری، تصاویر دقیق و کاملی از وضعیت پاها بدست می آید که شاخص پرونیشن یا چرخش مچ پا نیز طبق آن درجه بندی می شود. این شاخص، الگوریتمی اختصاصی است که بر اساس ۱۶ درجه چرخش مچ پا اندازه‌گیری می شود. این شاخص که بوسیله قالب گیری یا اسکن لیزری بدست می‌آید، میزان فرورفتگی قوس کف پا را نشان می دهد. هرچه این عدد بزرگتر باشد نیز میزان فرورفتگی قوس کف پا بیشتر خواهد بود.

علاوه بر موارد بالا، این شاخص، میزان پرونیشن پاها را از طیف نورمال تا چرخش شدید مچ پا نشان میدهد. برای مثال، عدد یا شاخص ۱۰۲ در این درجه بندی نشان دهنده پرونیشن حد متوسط است. از سوی دیگر، هرگونه ناهنجاری و اختلال تعادلی درمان نشده میتواند به مشکلات مزمنی در سراسر بدن منجر شود.

ارزیابی قوس و انحنای کف پا

کف پای نرمال (قوس نرمال)

کف پای نرمال (قوس نرمال)

این تصویر قوس نورمال کف پا را نشان می دهد. نواحی قرمز رنگ نشانگر نقاطی است که انگشتان پا، پنجه پا و پاشنه با زمین تماس دارند. با این حال در ۹۹ درصد از موارد، پای افراد به این شکل نیست.

کف پای صاف

کف پای صاف

این تصویر نشان می دهد که کف پای صاف در اسکنر چگونه دیده می شود. در این تصویر هر سه قوس پا به اصطلاح فروریخته و صاف است. زمانی که این قوس کف پا از بین می رود، سایر اندام‌های بدن نیز در حین حرکت از موقعیت طبیعی خود خارج می شوند و این امر احتمال بروز درد را افزایش می دهد. صافی کف پا می‌تواند باعث ایجاد درد در پاها، زانوها، باسن، کمر و گردن شود.

ارزیابی وضعیت کل بدن

این تصویر نشان می دهد که ناهمترازی کف پاها و توزیع نامناسب وزن بدن چگونه میتواند به چرخش زانو، شیب لگن و افتادگی شانه منتهی شود. تمامی این ناهنجاری‌ها میتوانند ناشی از پرونیشن یا چرخش پا به سمت خارج بدن باشد. همچنین، این بی ثباتی و ناهمترازی میتواند به عارضه‌هایی نظیر فاسئیت پلانتار (التهاب رباط کف پا)، زانو درد، لگن درد، کمر درد و گردن درد منجر شود.

همترازی و تعادل صحیح بدن موجب متقارن بودن پاها، زانوها، لگن و شانه‌ها خواهد شد. گاها استفاده از  ارتزهای از پیش ساخته و سفارشی پا موجب اصلاح تراز بدن شده و به کاهش ناهمترازی کمک میکنند.

ابعاد و مختصات کف پا

نوع قوس کف پا

تعیین کم، متوسط یا زیاد بودن قوس کف پا در برطرف کردن مشکلات احتمالی پا نقش بسزایی دارد. تعیین نوع قوس کف پای شما به اصلاح ناهنجاری‌های ارتوپدی و معرفی کفی مناسب کفش کمک میکند.

اندازه‌گیری پا

علاوه بر سایز مناسب کفش، فاکتورهای دیگری نظیر طول و عرض پا (بر حسب سانتی متر)، ارتفاع کف پا، ارتفاع قوس کف پا و دور پای شما نیز در طول اسکن اندازه‌گیری می شوند. همچنین، اسکن تفاوت سایز بین دو پای شما را نیز مشخص می کند.

نقاط فشار کف پا

در اسکن کف پا، به کمک حسگرهای حرارتی حداکثر میزان فشار وارده به پاشنه پا (بخش عقب پا) و بخش توپی شکل پنجه پا (بخش جلویی پا) را شناسی میکنند. این امر مشخص میکند که چه مقدار از کف پای شما با زمین تماس داشته و درصد توزیع وزن در هر کدام از پاهای شما به چه شکل می‌باشد.

سایز کفش

شما می توانید سایز درست کفش خود را بوسیله اندازه‌گیری دقیقی که توسط  اسکنر سه بعدی با بهره گیری از پیشرفته‌ترین فناوری انجام می شود بفهمید. توجه داشته باشید که این سایز در هر نوع کفش و در هر برندی ممکن است متفاوت باشد. بنابراین، شما می توانید از این سایر به عنوان یک راهنمای کلی استفاده کرده و اگر قصد خرید کفی کفش هم داشته باشید، احتمالا در اینصورت نیاز باشد که سایز کفشتان را بزرگتر انتخاب کنید.

هزینه اسکن کف پا


هزینه اسکن کف پا

از حیث هزینه، اسکن کف پا با استفاده از اسکنر نوری یا دیجیتال برای ساخت کفی طبی، بسیار مقرون بصرفه‌تر از  روش‌های قدیمی قالب گیری کف پا با گچ می‌باشد. شیوه قالب‌گیری سنتی هم از لحاظ مواد خام اولیه و هم دستمزد پزشک، پر هزینه‌ تر و گرانتر است. همچنین، اگر نیاز شود که نمونه قالب‌گیری به مرکز دیگری منتقل شود، در اینصورت هزینه‌های بیشتری نیز متحمل خواهید شد. در حالی که فایل اسکن کف پا را میتوان براحتی با ایمیل به هر کجا فرستاد. بطور کلی، هزینه اسکن کف پا به دستمزد پزشک، موقعیت جغرافیایی مرکز اسکن کف پا و به نوع مشکل یا ناهنجاری ساختاری پای شما بستگی دارد.

فهرست مطالب